Nieuws

TEMPO-Hoppenbrouwers in de JUNIOR TOUR IRELAND 2018

TEMPO-Hoppenbrouwers in de JUNIOR TOUR IRELAND 2018

Na ’n paar mindere jaren speelt het clubke dit jaar weer op het voorste plan mee in de zesdaagse prestigieuze etappewedstrijd in Ierland met dit jaar 122 deelnemers met daarbij goeie junioren uit alle delen van Europa en 44 van de betere USAjunioren.
Het Tempo-/De Zwaluwen team bestaat uit Ian Spenkelink 1e jaars, Mike Vliek 2e jaars en Steyn Lamberink 1e jaars.
In de proloog over 6.6km Ian 20e, Mike Vliek 32e en Steyn Lamberink 50e.
Etappe 2 over bijna 100km met diverse beklimmingen finishten de mannen op het podium 3e Ian, Steyn 20e en Mike 37e, mooie prestaties.
Vandaag in de derde etappe was hetTempo-bal compleet.
Ian wint, plus GROENE trui, Mike 8e, Steyn 33e.
Wordt vervolgd.

Jos Koop en Lehvi Braam rijden goede uitslag in het Nederlands kampioenschap

Zaterdag 23 juni stonden Jos Koop, Lehvi Braam en Koen van de Klundert aan de start voor het Nederlands Kampioenschap in Philippine.
Over een loodzwaar parcours met lange stukken kasseien wordt de wedstrijd verreden. Na een attent gereden wedstrijd eindigt het kampioenschap uiteindelijk in een massasprint. Jos eindigde op een keurige 6 plaats. Lehvi eindigde net buiten de top 10. Een 11 plaats in zo’n sterk deelnemersveld is op zich een prestatie om trots op te zijn. Vanwege drukke werkzaamheden heeft Koen dit jaar geen klassiekers kunnen rijden, hetgeen hem opbrak in de laatste 15 km. Hij moest helaas lossen op de laatste kasseistrook.

Tempo-Hoppenbrouwers in Duren (D)

Vandaag zondag zijn we met vier aan het vertrek, Bart Vreugdehil, Thomas Rieff Candel en Geert Smits.
75 vertrekkers met lichte regen voor dik 90km koers.
Na 60km is het over voor Bart mede als gevolg van z’n val 2 dagen geleden.
Geert belandt in de kopgroep van 25-30man.
In de eindspurt wordt hij keurig 11e, knappe prestatie.
Thomas eindigt in de tweede groep.
Mooie wedstrijd met mooi resultaat.

Zuiderzeeronde prooi voor Jos Koop

Zuiderzeeronde prooi voor Jos Koop

Jos Koop is winnaar geworden van de eerste Zuiderzeeronde voor Elite/Beloften. De 29-jarige coureur van TWC Tempo-Hoppenbrouwers was de slimste en snelste renner van een 12-koppige kopgroep. Hij bleef Stan Wijkel (VolkerWessels-Merckx CT) en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit) voor.
De Zuiderzeeronde telde 179,1 wedstrijdkilometers. Tussen de start en finish in Dronten werden er een aantal ronden verreden. Na een aanloopronde van 104,2 kilometer, kwam een kleinere van 38,1 kilometer, met als ‘toetje’ twee plaatselijke lussen van ieder 18,1 kilometer.

De eerste honderd kilometer waren er diverse kleine uitlooppogingen die niets opleverden.
Een kleine kopgroep, met daarin Jos, probeerde zich vlak voor de bevoorrading los te maken van de rest van de groep. Met een voorsprong van 10 seconden wisten ze de eerste doorkomst te bereiken. Een tweede klein groepje wist de aansluiting te maken, zodat er een dozijn renners vooruit reed.
De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van 40 seconden. Deze liep terug tot slechts enkele seconden in de laatste kilometer. Meer dan genoeg om de eerste zege van 2018 voor Tempo op te leveren.

Benjamin Sydlik, die pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen reed, eindigde keurig in het peloton op een 69e plaats. Bart Vreugdenhil, die zijn debuut maakte in een klassieke wedstrijd en voor het eerste bij de eliterenners rijdt, kwam samen met Jeffrey Doornbusch en Michel Angelo Romano in een groep van circa 40 renners achter het peloton terecht. Helaas werden zij al op een achterstand van 1,5 minuut uit de wedstrijd gehaald. Jammer, want hierdoor haalde Tempo geen punten voor het algemene ploegenklassement, terwijl de renners goed en gemotiveerd reden.