Nieuws

Jaarlijkse ledenvergadering

Op donderdag 18 januari 2018 wordt er weer de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Cafe de Sportvriend
Kromstraat 47
5504 BB Veldhoven

Agenda volgt nog! Laat ons niet in de steek en reserveer deze avond zodat U aanwezig kunt zijn.

Bestuur TWC Tempo-Hoppenbrouwers

In Memoriam Gijs-Bert van Herk

Op het secretariaat is het trieste nieuws binnen gekomen van het overlijden van Gijs-Bert van Herk.

Zowel z’n vader als de gehele familie van Herk waren nauw betrokken bij de in 1948 opgerichte wielerclub Tempo in het cafe van de ouders van ons erelid Lenny Zijlmans.
De vader van Gijs-Bert, “Nol d’n Draaier”, was eigenlijk van huis uit meubelmaker, vandaar die naam, en verhuisde van Riethoven naar Meerveldhoven.

Het fietsen maken, repareren en de liefde voor wielersport werd Gijs-Bert evenals z’n oudere broer Piet en z’n zus die het fietsen beoefende op ’n eenwieler (voorwaar ’n kunst) met de paplepel ingegeven.
De broers Piet en Gijs-Bert waren in ’n grijs verleden beiden actief beoefenaar van de wielersport bij Tempo.
Gijs-Bert en z’n vrouw Loes namen de zaak AVH-Wielersport over en stuwden de naam en reputatie op tot ongekende hoogte, met ’n drive en motivatie die de landsgrenzen ver te buiten ging.
Het bouwen en ontwikkelen van noviteiten was jarenlang Gijs-Bert’s uitdaging en passie. Daarnaast bleef hij ook na de overdracht van het bedrijf aan z’n zoon Bas nauw betrokken bij Tempo.
Het verlenen van hand en spandiensten bij wedstrijden en D’n Omloop, bleef hij nog jaren belangeloos en met overtuiging doen.

Na de verhuizing samen met z’n vrouw Loes naar haar geboorteplaats Valkenswaard bleef hij het wel en wee van Tempo volgen.
Daarlangs werd Gijs-Bert ’n verdienstelijk amateurschilder en volgde op hoge leeftijd nog de Kunstacademie in Arendonk.

Enkele jaren geleden vertelde Loes dat zijn gezondheid en met name zijn geheugen hem in de steek begon te laten, ’n lastige en niet te kloppen tegenstander om in wielertermen te spreken.

Gijs-Bert is afgelopen week op 81-jarige leeftijd te Valkenswaard overleden.
Het bestuur en leden van TWC Tempo-Hoppenbrouwers wensen z’n vrouw en kinderen veel sterkte toe bij dit verlies.

De crematie vindt plaats op donderdag 9 november om 12:00 uur in de aula van crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven.

Mountainbike trainingen van start gegaan

Mountainbike trainingen van start gegaan

Inmiddels beginnen de mountainbike trainingen van Patrick Vliegen een vaste prik te worden. Elk jaar is het weer uitkijken naar de eerste training. Natuurliefhebbers hebben een zomer kunnen genieten van het pittoreske landschapspark aan de waterlinie maar het geweld is weer losgebarsten. Waar menig coureur zich klaarmaakt voor een winterslaap (kroegentocht) waren de echte fanatiekelingen te vinden op en rondom “Col du Meerhoven”. Klokslag 10 klonk het startschot voor de eerste van een serie wintertrainingen. Onder toeziend oog van Patrick werden hier de eerste oefeningen uitgevoerd waarbij fietsbeheersing centraal staat. Na onderhalfuur was grotendeels van het park omgeploegd en was iedereen tevreden huiswaarts gekeerd. Patrick, bedankt!

Gedurende de wintermaanden zal het landschapspark aan de Waterlinie de thuisbasis vormen voor de mountainbike trainingen. Iedere zaterdag zal hier om 10.00 verzameld worden bij de loopbrug waar de wegen Waterlinie en Waterfront elkaar kruisen. Iedereen is welkom! Meer informatie kan worden gevonden op de website van Patrick: https://wintertrainingveldhoven.jimdo.com

Komt allen!

De volgende training vindt plaats op 21 oktober, tot dan!

 

 

Eindevaluatie seizoen 2017 Tempo

Eindevaluatie seizoen 2017 Tempo

Nu het wielerseizoen is beëindigd, is dit een goed moment om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Na een succesjaar 2016, waarin Tempo Hoppenbrouwers het Nederlands Kampioenschap veroverde in de persoon van Robin Wennekes en door Jasper de Laat de jongerentrui in de topcompetitie werd veroverd, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Met 19 renners werd gestart aan het seizoen in het shirt van hoofdsponspor Hoppenbrouwers installatietechniek. De A-selectie werd bovendien extra gefaciliteerd door Apex Bikes die mooie fietsen in de clubkleuren had geleverd.

Het seizoen kan worden gekenmerkt door pieken en dalen. Al voor het seizoen begon, werd Sam Muskens door een bedrijfsongeval op non actief gezet. Pas in augustus kon hij zijn eerste wedstrijden rijden. Arno van der Zwet kreeg enkele dagen na zijn overwinning in Maren Kessel een scooterongeluk, waardoor zijn seizoen ook zo goed als voorbij was. Benjamin Sydlik, die een topjaar beleefde, kwam zwaar ten val in de ronde van Bergeijk, waardoor ook zijn seizoen abrupt werd beëindigd.

Pieken waren er vooral in de clubcompetitie. Lehvi heeft 7 van de 9 wedstrijden top 15 gereden. Dit resulteerde in een 2e plaats in het jongerenklassement en een 5e plaats in het overall klassement. In een van de klassiekers wist hij het podium te halen. Dit was ook weggelegd voor Benjamin. In de Parel van de Veluwe werd hij keurig 2e.

Positief waren ook de ontwikkelingen van Nol van Loon. Hij manifesteerde zich steeds meer in het peloton, met enkele mooi top 10 uitslagen. Ook Michel Angelo Romana, Remco Snippe vonden hun weg. Deze jongens hadden nog nooit in het elite-peloton gereden. Dat beloofd wat voor de toekomst. Geert Smits maakte zijn opwacht in het peloton, na 2 jaar afwezig te zijn geweest vanwege de ziekte van pfeiffer. Ook Koen van de Klundert reed regelmatig prijs en is de eindwinnaar geworden van het regelmatigheidsklassement van BN de Stem.

Tevens werd er een 3e plaats behaald in een ploegentijdrit. Dit was mede mogelijk vanwege het ter beschikking stellen van fantastische tijdrit fietsen van onze fietsensponsor #Apex Bikes.

Fijn was ook dat Roel Verhoeven zich in de wedstrijden, waar hij werd opgesteld, dominant liet zien. Zijn primaire interesse gaat uit naar de Mountainbike. Wegkoersen rijdt hij ter ondersteuning hieraan.

Tijdens het seizoen zijn ook verschillende renners afgehaakt vanwege uiteenlopende omstandigheden. Op clubniveau gebeurt dat natuurlijk bijna altijd. De meeste renners rijden voor hun plezier en hebben niet altijd de ambitie om prof te worden. Over het algemeen was de inzet in elk geval aanwezig. Elke koers zijn we met een voltallig team aan de start verschenen.

Al met al zijn er mooie wedstrijden gereden. Zowel de in de clubcompetitie als in vrije klassiekers was Tempo Hoppenbrouwers aanwezig. Ook werden 2 etappewedstrijden gereden, die voor de meeste renners als mooi en goed werden ervaren.

Een mooie gelegenheid ook om onze sponsoren van harte te bedanken voor hun vertrouwen in onze wielerclub.
Hoppenbrouwers Installatietechniek, #ApexBikes, Groenen Groep, NHA opleidingen, Gotcha Promotions, Intelectric, CC 53-11Cycle Center, Rabobank, BRUNS, Piet Hoevenaars Digital Printing, MMeer met media ,Make a Memory, Diner Cafe De Kempen, SAPIM race spokes en PATRICK BIKE SHOP.

Hartelijk dank namens renners en begeleiding van Tempo. Op naar een fantastisch seizoen 2018!

Finaleweekend clubcompetitie

Finaleweekend clubcompetitie

In het weekend van 9 en 10 september werd de finale van de clubcompetitie gereden. Lehvi, Roland, Carlo, Benjamin, Robert en Sam, die na een langere blessureperiode gelukkig weer opgesteld kan worden, verdedigden de kleuren van Tempo Hoppenbrouwers. Doelstelling was om minimaal de 2e plek in het jongerenklassement te verdedigen. Deze missie is geslaagd.

Tijdens de eerste etappe rijdt er een 100 km een groepje van 4 renners weg. Deze groep blijft ook weg, waardoor er gesprint moet worden voor de 5e plek. Lehvi wordt keurig 6e. Ook Robert, Roland, Benjamin (die zijn 2e wedstrijd en eerste klassieker weer reed na zijn zware val in de ronde van Bergeijk) en Sam eindigen keurig in de grote groep. Carlo moest helaas na 130 km de rol lossen. Ook hij heeft wat medische problemen gehad, waardoor zijn prestatie toch goed is te noemen.

De ploegentijdrit viel enigszins tegen, niet zozeer qua tijd maar vooral qua uitslag. Een 20e plaats was het resultaat. Helaas telde deze tijdrit ook mee voor het eindklassement, waardoor de leiderspositie in het jongerenklassement voor Lehvi onhaalbaar was geworden.

Met deze wetenschap werd de laatste etappe gereden. Als snel reed een groepje van 4 renners weg. Hierachter vormde zich een grote groep van 18 renners. Helaas zonder renners van Tempo. Sam offerde zijn kansen om de wedstrijd uit te rijden helemaal op, om het grote peloton in gang te laten schieten. Hierdoor werd de achterstand verkleind en kon Lehvi met een indrukwekkende demarrage het gat dichten naar die groep. In de dag uitslag werd hij uiteindelijk 15e. Genoeg om de 2e plaats in het jongerenklassement te behouden. Overall (elite en beloften) is hij 5e geworden in de clubcompetitie. Een mooie prestatie! Robert finishte nog in het peloton. Roland, Carlo, Sam en Benjamin kregen helaas de letters DNF achter hun naam. Maar gezien waar de jongens vandaan komen, was dit wel begrijpelijk.

Tempo Hoppenbrouwers naar de ronde van Vysocina (Tsjechië)

Tempo Hoppenbrouwers naar de ronde van Vysocina (Tsjechië)

Tempo Hoppenbrouwers heeft grote ambities. Dit is ook vastgelegd in een beleidsplan. Kern van het plan is o.a. dat Tempo een opleidingsclub wil zijn. Dat wil zeggen dat renners bij Tempo het vak kunnen leren in de hoop dat ze door kunnen groeien naar een continentaal of nog hoger team. Na het succesvolle seizoen 2016 hebben Jasper de Laat en Robin Wennekes deze overstap gemaakt. Beide zijn uiteraard nog wel lid van Tempo, maar rijden dus voor een sponsorteam.

Bij opleiden hoort ook investeren. Daarom is in het jaarbudget geld uitgetrokken om renners in etappekoersen het vak te leren. Uiteraard worden ook wekelijks eendaagse wedstrijden gereden zowel in competitieverband (clubcompetitie) als vrije wedstrijden in en buiten Nederland.

In het voorjaar werd de Arden Challenge gereden. Zie elders op de site het verslag van deze wedstrijd. Van 2 tot en met 6 augustus stonden Joost van Wijngaarden, Lehvi Braam, Koen van der Klundert, Ralf Ritzen, Remco Snippe en Geert Smits aan de start in de ronde van Vysocina (Tsjechië). Een zware wedstrijd over heuvelachtig terrein met een deelnemersveld waarin maar liefst 8 continentale ploegen uit diverse landen waren vertegenwoordigd. Een goede koers ook om de stap de kunnen maken als leerproces naar een hoger echelon.

De eerste etappe was rondom Pribyslav. Een etappe met zeer steile klimmen tot 18%. Uiteindelijk rijden 20 renners verdeeld over enkele groepen weg van het peloton, waardoor al op de eerste dag het klassement was gemaakt. Joost, Ralf en Koen en Remco waren hier helaas niet bij, maar zaten keurig in de eerste grote groep. Bijzonder dat Remco hier ook bij zat, omdat hij onderweg zwaar was gevallen en uiteindelijk een gat van 2 minuten dicht moest rijden. Lehvi kwam net achter deze groep enkele seconden later over de finish. Hij had Joost afgezet voor de sprint wat resulteerde in een 3 plaatst van die pelotonsprint en totaal een 24e plaats in de etappe. Geert finishte enkele minuten hierna. Hij had gevochten als een leeuw, maar na 2 jaar inactiviteit vanwege de ziekte van pfeiffer, was van een eerste jaars belofte niet verwachten dat hij meteen op het voorste plan tussen deze renners mee kon strijden.

De 2e etappe was rondom Politca.

Meteen vanuit het vertrek gingen 5 renners in de aanval. Zij kregen een voorsprong van maximaal 2 minuten. De koers werd gecontroleerd door de ploeg van de geletruidrager waardoor het uiteindelijk een sprint werd van een vrij omvangrijke groep. Met name Joost reed zeer sterk, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 11 plaatst. Ook Ralf zat nog in deze groep en werd keurig 32e. Koen moest de groep in de laatste kilometers laten gaan, nadat hij beulswerk voor Joost had verricht. Remco was helaas wederom gevallen en zodanig geblesseerd, dat hij de strijd moest staken. Jammer omdat de laatste 2 etappes op zijn lijf waren geschreven en hij zijn klimmerscapaciteiten goed had kunnen tonen. Lehvi en Geert moesten op de zware klim de rol los laten, maar door een sterke afdaling te rijden, kwamen ze telkens terug, tot 30 km van het einde, toen vonden ze hun Waterloo. Beide finishten uiteindelijk enkele minuten achter het peloton.

De 3e en 4e etappe werden verreden rondom Bystrice nad Pernstejnem.

Beide etappes over loodzware parkoersen waar veel klimkilometers gemaakt moesten worden. Tijdens de 3e etappe moest Geert zijn inspanningen van de eerste 2 etappes bekopen en moest volledig uitgeput de strijd staken. Ook Ralf en Lehvi hadden een zware dag en moesten vrij vroeg het peloton laten gaan. Zij hebben de etappe vervolgens keurig uitgereden met in het achterhoofd trainingskilometers te maken ter voorbereiding op de hel van Voerendaal die volgende week wordt verreden. Koen en Joost, die wederom zeer sterkt reed, reden aanvallend in het peloton. Uiteindelijk ontsnapte een kopgroep van 8 renners die de hoofdprijzen verdeelden. Joost werd 20e. Koen had zich uit laten bollen en finishte net achter het zwaar uitgedunde peloton.

De 4e etappe was de koninginnenrit. De inspanningen van de voorgaande dagen hadden zijn tol geeist. Lehvi moest al vroeg lossen, en verliet helemaal leeg gereden de koers. Ook Ralf en Koen hadden het zwaar. Uiteindelijk finishten zijn in een grotere groep achter het peloton. Joost was wederom de sterkste renner, maar kon helaas niet voorkomen dat er een kopgroep van 6 renners wegreed. Hierbij zat ook de uiteindelijke eindwinnaar. Een 24 plaats was het resultaat.

In het eindklassement werd Joost uiteindelijk verdienstelijk 20e. Koen werd 46e en Ralf 60e. Mooie resultaten in een leerzame en mooie etappekoers.

Tempo zegeviert in Omloop der Zevenheuvelen

Tempo zegeviert in Omloop der Zevenheuvelen

Een omvangrijke Tempo-Hoppenbrouwers formatie koerste afgelopen zondag in Berg en Dal. Hier werd de Zevenheuvelen Omloop verreden die perfect georganiseerd werd door ploegmaat Joost van Wijngaarden. Een aantrekkelijk deelnemersveld maakte zich op voor 81 kilometers met meer dan 1000 hoogtemeters. In de eerste helft van de koers bleef het peloton ondanks diverse aanvallen bij elkaar. Pas na een massale valpartij die voor Noah, Robert en Geert einde wedstrijd betekende en waardoor de koers even geneutraliseerd werd lukte het een groep van negen renners te ontsnappen. Met Benjamin en Roel waren ook twee ploegmaats van Tempo mee in deze kopgroep. Door een goeie samenwerking reed het negental meer dan een minuut weg van het peloton. In de finale wist niemand meer te ontsnappen en zo werd het een sprint waarin Benjamin zich de sterkste toonde. Peter Schulting van Cycling Team Jo Piels en Witten Anthonise van DRC de Mol maakten het podium compleet terwijl Roel 8e werd en Remco, Nol, Roland, Hein, Carlo en Joost in het peloton finishten.

Opnieuw een overwinning voor Benjamin Sydlik

Opnieuw een overwinning voor Benjamin Sydlik

Benjamin reed op vrijdagavond het criterium “Rund um den Kreuzberg” in Krefeld waar hij na 60km als winnaar over de meet kwam. Op een korte omloop van 950m duurde het lang voor een kopgroep wist te ontsnappen. Benjamin reed steeds attent vooraan en zat uiteindelijk op 6 ronden van het einde mee in de goeie ontsnapping van vijf renners. In de sprint maakte hij het nipt af tegen de ploegmaats Alexander Weifenbach en Christian Noll van het Team Kern-Haus.

Ploegentijdrit Wieringermeer

Ploegentijdrit Wieringermeer

De ploegentijdrit voor de clubcompetitie viel helaas tegen voor onze ploeg. Door het vroeg verliezen van 2 renners uit de waaier zaten we al snel met 4 man. Deze deden het, nadat ze het ritme hadden gevonden, naar behoren. Helaas werd Ralf door pech getroffen en klapte zijn ketting dubbel waardoor assistentie uit de volgauto nodig was. Dit alles resulteerde in een 21e plaats. In het ploegenklassement staat tempo nu op een 15e plaats.