Nieuws

Zuiderzeeronde prooi voor Jos Koop

Zuiderzeeronde prooi voor Jos Koop

Jos Koop is winnaar geworden van de eerste Zuiderzeeronde voor Elite/Beloften. De 29-jarige coureur van TWC Tempo-Hoppenbrouwers was de slimste en snelste renner van een 12-koppige kopgroep. Hij bleef Stan Wijkel (VolkerWessels-Merckx CT) en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit) voor.
De Zuiderzeeronde telde 179,1 wedstrijdkilometers. Tussen de start en finish in Dronten werden er een aantal ronden verreden. Na een aanloopronde van 104,2 kilometer, kwam een kleinere van 38,1 kilometer, met als ‘toetje’ twee plaatselijke lussen van ieder 18,1 kilometer.

De eerste honderd kilometer waren er diverse kleine uitlooppogingen die niets opleverden.
Een kleine kopgroep, met daarin Jos, probeerde zich vlak voor de bevoorrading los te maken van de rest van de groep. Met een voorsprong van 10 seconden wisten ze de eerste doorkomst te bereiken. Een tweede klein groepje wist de aansluiting te maken, zodat er een dozijn renners vooruit reed.
De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van 40 seconden. Deze liep terug tot slechts enkele seconden in de laatste kilometer. Meer dan genoeg om de eerste zege van 2018 voor Tempo op te leveren.

Benjamin Sydlik, die pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen reed, eindigde keurig in het peloton op een 69e plaats. Bart Vreugdenhil, die zijn debuut maakte in een klassieke wedstrijd en voor het eerste bij de eliterenners rijdt, kwam samen met Jeffrey Doornbusch en Michel Angelo Romano in een groep van circa 40 renners achter het peloton terecht. Helaas werden zij al op een achterstand van 1,5 minuut uit de wedstrijd gehaald. Jammer, want hierdoor haalde Tempo geen punten voor het algemene ploegenklassement, terwijl de renners goed en gemotiveerd reden.

Locatie jaarvergadering gewijzigd

Beste leden van Tempo-Hoppenbrouwers,

Door omstandigheden zijn wij genoodzaakt om de jaarlijkse ledenvergadering te verplaatsen naar een andere locatie:

Hotel Steensel
Eindhovensere 43-43a
5524 AP Steensel

Wij verwelkomen je graag a.s. donderdag 22 maart. Tot dan!

Lizzy Witlox sportvrouw van het jaar

Lizzy Witlox sportvrouw van het jaar

Vrijdagavond 19-01-2018 is Lizzy Witlox gekozen tot sportvrouw van het jaar van de gemeente Veldhoven.
Omdat ze lid is van TWC Tempo-Hoppenbrouwers uit Veldhoven voldeed ze aan de criteria om genomineerd te worden voor deze verkiezing.
De jury was onder de indruk van haar prestaties in het afgelopen jaar en het jury rapport was dan ook lovend.
In het interview tijdens de prijsuitreiking, gaf Lizzy aan dat ze super blij was dat ze had gewonnen.
Ze hoopt dat ze zich de komende jaren nog verder kan ontwikkelen met het doel om ooit nog eens prof te kunnen worden.
Al met al een een fantastische prestatie en een goede reclame voor TWC Tempo-Hoppenbrouwers.

Lizzy van harte gefeliciteerd namens TWC Tempo-Hoppenbrouwers.

Nieuwe datum jaarvergadering

Op donderdag 22 maart 2018 wordt de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.

Aanvang: 20:00 uur
Hotel Steensel
Eindhovensere 43-43a
5524 AP Steensel

Agenda volgt nog! Laat ons niet in de steek en reserveer deze avond zodat U aanwezig kunt zijn.

Bestuur TWC Tempo-Hoppenbrouwers

Tempo Hoppenbrouwers heeft het team voor 2018 compleet

Na een zeer succesvol seizoen 2016 met 13 overwinningen waar onder het Nederlands kampioenschap bij de elite zonder contract, viel het seizoen met slechts 5 overwinningen enigszins tegen. Met name door pech vielen diverse renners tijdens het seizoen uit.

In 2018 is het team grotendeels vernieuwd en versterkt. Zo komt o.a. Jos Koop de gelederen versterken. Jos werd in 2017 2e in het NK en won 6 wedstrijden. Daarnaast Juul van Loon en Bart Classens over. Zij hebben hun focus vooral liggen om de mountainbike. Samen met Roel Verhoeven gaan zij ervaring en inhoud op doen in de wegwedstrijden. Bart Vreugdenhil verlegt evenals Jeffrey Doornbusch, zijn activiteiten van het schaatsen naar het wielrennen. Bij de amateurs was hij in 2017 zeer verdienstelijk. Ook de Nederlands Kampioen marathon (hardlopen) Patrick Stitzinger komt zijn geluk beproeven op de weg. Verder zijn Bas Andriessen en Bas van Dinther de jongelingen die vanuit de junioren overkomen.
Lehvi Braam, Benjamin Sydlik, Koen van de Klundert, Fabian Domenicus, Nol van Loon, Michael Angelo Romana, Geert Smits en Thomas Rieff blijven ook in 2018 actief bij Tempo Hoppenbrouwers.
Samen met de nieuwe aanwinsten zijn de verwachtingen het komende wielerseizoen hoog gespannen.

Naast de wedstrijden voor de clubcompetitie, zullen de renners van Tempo Hoppenbrouwers ook starten in diverse wedstrijden voor de topcompetie. Ook zal een aantal vrije klassiekers worden gereden. Verder zal worden gestart in diverse meerdaagse wedstrijden, zoals o.a. de Arden Challenge en de Tour de Vysocina (Tjechie). Uiteraard zijn ze ook te bewonderen in de (regionale) criteriums.

Jaarlijkse ledenvergadering

UPDATE: De ledenvergadering gaat niet door. Zie het bericht van 2 januari 2018.

Op donderdag 18 januari 2018 wordt er weer de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Cafe de Sportvriend
Kromstraat 47
5504 BB Veldhoven

Agenda volgt nog! Laat ons niet in de steek en reserveer deze avond zodat U aanwezig kunt zijn.

Bestuur TWC Tempo-Hoppenbrouwers

In Memoriam Gijs-Bert van Herk

Op het secretariaat is het trieste nieuws binnen gekomen van het overlijden van Gijs-Bert van Herk.

Zowel z’n vader als de gehele familie van Herk waren nauw betrokken bij de in 1948 opgerichte wielerclub Tempo in het cafe van de ouders van ons erelid Lenny Zijlmans.
De vader van Gijs-Bert, “Nol d’n Draaier”, was eigenlijk van huis uit meubelmaker, vandaar die naam, en verhuisde van Riethoven naar Meerveldhoven.

Het fietsen maken, repareren en de liefde voor wielersport werd Gijs-Bert evenals z’n oudere broer Piet en z’n zus die het fietsen beoefende op ’n eenwieler (voorwaar ’n kunst) met de paplepel ingegeven.
De broers Piet en Gijs-Bert waren in ’n grijs verleden beiden actief beoefenaar van de wielersport bij Tempo.
Gijs-Bert en z’n vrouw Loes namen de zaak AVH-Wielersport over en stuwden de naam en reputatie op tot ongekende hoogte, met ’n drive en motivatie die de landsgrenzen ver te buiten ging.
Het bouwen en ontwikkelen van noviteiten was jarenlang Gijs-Bert’s uitdaging en passie. Daarnaast bleef hij ook na de overdracht van het bedrijf aan z’n zoon Bas nauw betrokken bij Tempo.
Het verlenen van hand en spandiensten bij wedstrijden en D’n Omloop, bleef hij nog jaren belangeloos en met overtuiging doen.

Na de verhuizing samen met z’n vrouw Loes naar haar geboorteplaats Valkenswaard bleef hij het wel en wee van Tempo volgen.
Daarlangs werd Gijs-Bert ’n verdienstelijk amateurschilder en volgde op hoge leeftijd nog de Kunstacademie in Arendonk.

Enkele jaren geleden vertelde Loes dat zijn gezondheid en met name zijn geheugen hem in de steek begon te laten, ’n lastige en niet te kloppen tegenstander om in wielertermen te spreken.

Gijs-Bert is afgelopen week op 81-jarige leeftijd te Valkenswaard overleden.
Het bestuur en leden van TWC Tempo-Hoppenbrouwers wensen z’n vrouw en kinderen veel sterkte toe bij dit verlies.

De crematie vindt plaats op donderdag 9 november om 12:00 uur in de aula van crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven.

Mountainbike trainingen van start gegaan

Mountainbike trainingen van start gegaan

Inmiddels beginnen de mountainbike trainingen van Patrick Vliegen een vaste prik te worden. Elk jaar is het weer uitkijken naar de eerste training. Natuurliefhebbers hebben een zomer kunnen genieten van het pittoreske landschapspark aan de waterlinie maar het geweld is weer losgebarsten. Waar menig coureur zich klaarmaakt voor een winterslaap (kroegentocht) waren de echte fanatiekelingen te vinden op en rondom “Col du Meerhoven”. Klokslag 10 klonk het startschot voor de eerste van een serie wintertrainingen. Onder toeziend oog van Patrick werden hier de eerste oefeningen uitgevoerd waarbij fietsbeheersing centraal staat. Na onderhalfuur was grotendeels van het park omgeploegd en was iedereen tevreden huiswaarts gekeerd. Patrick, bedankt!

Gedurende de wintermaanden zal het landschapspark aan de Waterlinie de thuisbasis vormen voor de mountainbike trainingen. Iedere zaterdag zal hier om 10.00 verzameld worden bij de loopbrug waar de wegen Waterlinie en Waterfront elkaar kruisen. Iedereen is welkom! Meer informatie kan worden gevonden op de website van Patrick: https://wintertrainingveldhoven.jimdo.com

Komt allen!

De volgende training vindt plaats op 21 oktober, tot dan!

 

 

Eindevaluatie seizoen 2017 Tempo

Eindevaluatie seizoen 2017 Tempo

Nu het wielerseizoen is beëindigd, is dit een goed moment om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Na een succesjaar 2016, waarin Tempo Hoppenbrouwers het Nederlands Kampioenschap veroverde in de persoon van Robin Wennekes en door Jasper de Laat de jongerentrui in de topcompetitie werd veroverd, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Met 19 renners werd gestart aan het seizoen in het shirt van hoofdsponspor Hoppenbrouwers installatietechniek. De A-selectie werd bovendien extra gefaciliteerd door Apex Bikes die mooie fietsen in de clubkleuren had geleverd.

Het seizoen kan worden gekenmerkt door pieken en dalen. Al voor het seizoen begon, werd Sam Muskens door een bedrijfsongeval op non actief gezet. Pas in augustus kon hij zijn eerste wedstrijden rijden. Arno van der Zwet kreeg enkele dagen na zijn overwinning in Maren Kessel een scooterongeluk, waardoor zijn seizoen ook zo goed als voorbij was. Benjamin Sydlik, die een topjaar beleefde, kwam zwaar ten val in de ronde van Bergeijk, waardoor ook zijn seizoen abrupt werd beëindigd.

Pieken waren er vooral in de clubcompetitie. Lehvi heeft 7 van de 9 wedstrijden top 15 gereden. Dit resulteerde in een 2e plaats in het jongerenklassement en een 5e plaats in het overall klassement. In een van de klassiekers wist hij het podium te halen. Dit was ook weggelegd voor Benjamin. In de Parel van de Veluwe werd hij keurig 2e.

Positief waren ook de ontwikkelingen van Nol van Loon. Hij manifesteerde zich steeds meer in het peloton, met enkele mooi top 10 uitslagen. Ook Michel Angelo Romana, Remco Snippe vonden hun weg. Deze jongens hadden nog nooit in het elite-peloton gereden. Dat beloofd wat voor de toekomst. Geert Smits maakte zijn opwacht in het peloton, na 2 jaar afwezig te zijn geweest vanwege de ziekte van pfeiffer. Ook Koen van de Klundert reed regelmatig prijs en is de eindwinnaar geworden van het regelmatigheidsklassement van BN de Stem.

Tevens werd er een 3e plaats behaald in een ploegentijdrit. Dit was mede mogelijk vanwege het ter beschikking stellen van fantastische tijdrit fietsen van onze fietsensponsor #Apex Bikes.

Fijn was ook dat Roel Verhoeven zich in de wedstrijden, waar hij werd opgesteld, dominant liet zien. Zijn primaire interesse gaat uit naar de Mountainbike. Wegkoersen rijdt hij ter ondersteuning hieraan.

Tijdens het seizoen zijn ook verschillende renners afgehaakt vanwege uiteenlopende omstandigheden. Op clubniveau gebeurt dat natuurlijk bijna altijd. De meeste renners rijden voor hun plezier en hebben niet altijd de ambitie om prof te worden. Over het algemeen was de inzet in elk geval aanwezig. Elke koers zijn we met een voltallig team aan de start verschenen.

Al met al zijn er mooie wedstrijden gereden. Zowel de in de clubcompetitie als in vrije klassiekers was Tempo Hoppenbrouwers aanwezig. Ook werden 2 etappewedstrijden gereden, die voor de meeste renners als mooi en goed werden ervaren.

Een mooie gelegenheid ook om onze sponsoren van harte te bedanken voor hun vertrouwen in onze wielerclub.
Hoppenbrouwers Installatietechniek, #ApexBikes, Groenen Groep, NHA opleidingen, Gotcha Promotions, Intelectric, CC 53-11Cycle Center, Rabobank, BRUNS, Piet Hoevenaars Digital Printing, MMeer met media ,Make a Memory, Diner Cafe De Kempen, SAPIM race spokes en PATRICK BIKE SHOP.

Hartelijk dank namens renners en begeleiding van Tempo. Op naar een fantastisch seizoen 2018!

Finaleweekend clubcompetitie

Finaleweekend clubcompetitie

In het weekend van 9 en 10 september werd de finale van de clubcompetitie gereden. Lehvi, Roland, Carlo, Benjamin, Robert en Sam, die na een langere blessureperiode gelukkig weer opgesteld kan worden, verdedigden de kleuren van Tempo Hoppenbrouwers. Doelstelling was om minimaal de 2e plek in het jongerenklassement te verdedigen. Deze missie is geslaagd.

Tijdens de eerste etappe rijdt er een 100 km een groepje van 4 renners weg. Deze groep blijft ook weg, waardoor er gesprint moet worden voor de 5e plek. Lehvi wordt keurig 6e. Ook Robert, Roland, Benjamin (die zijn 2e wedstrijd en eerste klassieker weer reed na zijn zware val in de ronde van Bergeijk) en Sam eindigen keurig in de grote groep. Carlo moest helaas na 130 km de rol lossen. Ook hij heeft wat medische problemen gehad, waardoor zijn prestatie toch goed is te noemen.

De ploegentijdrit viel enigszins tegen, niet zozeer qua tijd maar vooral qua uitslag. Een 20e plaats was het resultaat. Helaas telde deze tijdrit ook mee voor het eindklassement, waardoor de leiderspositie in het jongerenklassement voor Lehvi onhaalbaar was geworden.

Met deze wetenschap werd de laatste etappe gereden. Als snel reed een groepje van 4 renners weg. Hierachter vormde zich een grote groep van 18 renners. Helaas zonder renners van Tempo. Sam offerde zijn kansen om de wedstrijd uit te rijden helemaal op, om het grote peloton in gang te laten schieten. Hierdoor werd de achterstand verkleind en kon Lehvi met een indrukwekkende demarrage het gat dichten naar die groep. In de dag uitslag werd hij uiteindelijk 15e. Genoeg om de 2e plaats in het jongerenklassement te behouden. Overall (elite en beloften) is hij 5e geworden in de clubcompetitie. Een mooie prestatie! Robert finishte nog in het peloton. Roland, Carlo, Sam en Benjamin kregen helaas de letters DNF achter hun naam. Maar gezien waar de jongens vandaan komen, was dit wel begrijpelijk.